Politika reklamacija

     Kupac može da izjavi reklamaciju na osnovu zakona o zaštiti potrošača, radi ostvarivanja potrošačkih prava po osnovu saobraznosti, garancije, pogrešno obračunate cene i drugih nedostataka.

     Reklamacije se mogu podneti u slučaju kada je: isporučeni proizvod oštećen, nekompletan ili ne odgovara specifikaciji iz predračuna. Kupac je dužan da prijavi reklamaciju u roku od 14 radnih dana od momenta prijema pošiljke.

     Po pitanju reklamacije uvek nas možete kontaktirati telefonskim putem, ali zvaničnu reklamaciju morate poslati preko kontakt strane ovog sajta, pisanjem e-mail-a na adresu info@emprom.rs ili slanjem popunjenog zahteva za reklamaciju na adresu za prijem pošte.

     Ukoliko želite da proverite status Vaše reklamacije to možete učiniti putem e-mail adrese info@emprom.rs.

     Cene na sajtu www.emprom.rs iskazane su u dinarima pri čemu je PDV uračunat u cenu. Isporuka robe na adresu kupca nije uključena u cenu. Svi proizvodi koji su prikazani na našem sajtu dolaze novi (nekorišćeni), uredno zapakovani u originalno fabričko pakovanje i podležu važenju fabričke garancije uz račun.

     Koristimo sve svoje resurse kako bi artikli na ovom sajtu bili prikazani sa odgovarajućom specifikacijom, fotografijama i cenama. Nažalost, ne možemo garantovati da su sve navedene informacije o artiklima kao i fotografije artikala na našem sajtu u potpunosti ispravne. Zato ćemo se posvećeno predati rešavanju vaše reklamacije ukoliko do nje dođe.