Grohe SilkMove® tehnologija pruža postepenu i preciznu kontrolu protoka i temperature vode. Glatko i jednostavno rukovanje jednoručnim baterijama opravdava kvalitet Grohe kompanije. Grohe je jedan od vodećih svetskih proizvođača slavina i jedan od retkih u svetu koji proizvode sopstvene napredne kartridže. Ali koja je tajna uspeha Grohe kartridža i koje su njihove najvažnije karakteristike možete da pročitate u nastavku bloga...



     Grohe visokotehnološki kartridži imaju posebnu karakteristiku - oni nude neuporedivo Grohe SilkMove® iskustvo svilenkastog delovanja poluge i preciznog finog podešavanja protoka vode i temperature. Ova jedinstvena udobnost korisnika rezultat je interakcije između više od deset različitih komponenti visokog kvaliteta u svakom kartridžu. Najvažniji element su dva diska, napravljena od legure keramike, koji klize jedan preko drugog sa velikom preciznošću. Specijalno mazivo sa Teflon® tehnologijom nanosi se na njihove glatke površine kao ogledalo tokom proizvodnje. Mikro pore u keramičkoj leguri služe kao rezervoar za podmazivanje kako bi se osiguralo da diskovi zadrže svoju glatkoću tokom životnog veka slavine.

     

     Dakle, kako kertridž radi unutar slavine? Mešač je najvažniji deo svake jednoručne baterije za lavabo. Ukoliko se on pokvari, slavina gubi svoju osnovnu funkciju. Ručica mešača je povezana sa diskovima čvrstim mesinganim elementom. Neophodno je da obrada i kvalitet ovih keramičkih diskova budu po najvišim standardima, tako da pružaju potpunu kontrolu i kvalitet. Na vrhu se nalazi prvi keramički disk sa tri rupe. Odmah ispod prvog diska se nalazi i drugi keramički disk sa udubljenjem na sredini. Upravo u ovom udubljenju se vrši mešanje hladne i tople vode. Ukoliko postavite ručicu česme u srednji položaj udubljenje na pokretnom disku će zauzeti takav položaj da će sve tri rupe biti spojene. Prema srednjoj rupi teče i hladna i vruća voda istovremeno mešajući se u udubljenju pokretnog diska. Ako je ručica tačno na sredini mešaju se iste količine tople i hladne vode. Podizanjem poluge otvara se put za vodu, dok okretni pokret menja relativne količine tople i hladne vode. Ukoliko pomerite ručicu prema dovodu hladne vode povećava se količina hladne vode na štetu vruće i dobijate nešto hladniju vodu na izlivu. Čak i nakon 20 godina upotrebe, mala količina sile potrebna za rukovanje polugom ostaje ista – velika prednost koja Grohe slavine izdvaja od ostalih.

   

     Grohe kompanija proizvodi različite varijante kartridža u veličinama od 28, 35, 46 i 56 milimetara za svoju globalnu proizvodnju slavina. Koriste se različite veličine u zavisnosti od prečnika slavine i tačke izvlačenja, kao i od zahtevanih svojstava protoka. Novi kartridž od 28 milimetara, na primer, može se naći unutar Essence slavine S veličine koja je najtanja slavina koju je Grohe predstavio do sada. Sa visinom izliva od 111 milimetara i veoma malom ručicom za upravljanje, nudi veliku udobnost pri radu i savršene proporcije.
     Ovu dugotrajnu funkcionalnost potvrdio je i nemački TUV SUD, čiji su stručnjaci testirali mehaničku otpornost slavina devet renomiranih međunarodnih proizvođača u velikom uporednom testu. Ovaj test izdržljivosti simulirao je 20 godina upotrebe i maksimalnog naprezanja. Među testiranim aspektima bili su radne sile u kretanju poluge, moment odvajanja nakon dužeg perioda odmora, preciznost rada i zategnutost. Zahvaljujući odličnoj Grohe SilkMove® tehnologiji, Grohe kompanija je izašla kao jasan pobednik.

   

     Grohe SilkMove® ES tehnologija ne samo da nudi jedinstvenu glatkoću rada, već i podstiče odgovorno upravljanje energijom i vodom. U režimu hladne vode i pozicioniranoj na sredini poluge, ES tehnologija oživljava. Ovo eliminiše otvaranje slavine u režimu mešavine tople i hladne vode, štedeći energiju izbegavajući nepotrebno zagrevanje vode za dnevne rituale kao što je čišćenje zuba ili pranje ruku. Kada vam je potrebna topla voda, široki radni ugao poluge obezbeđuje da, pomeranjem do 90 stepeni levo od srednjeg položaja, protok vode bude ultra-reagujući i precizan, dajući vam potpunu kontrolu nad temperaturom i protokom vode. Tehnologija Grohe SilkMove® ES je harmoničan spoj dizajna i tehnologije, pružajući poboljšano iskustvo vode, istovremeno podstičući odgovorno upravljanje dragocenim resursima.
   
     Svi proizvodi koji sadrže Grohe SilkMove® ES takođe imaju koristi od inovativne Grohe EcoJoy™ tehnologije. Tehnologija Grohe EcoJoy™ smanjuje potrošnju vode do 50% bez ugrožavanja performansi, obezbeđujući da živite sa udobnošću i praktičnošću koja je najbolja za vas, vašu porodicu i životnu sredinu.