Grande Marble Look je Maracijeva kolekcija inspirisana klasičnim mermerom. Dostupna je u mnogobrojim dezenima i veličinama što ovu kolekciju čini izuzetno primenljivom. Dezen Capraia izdvaja se po jedinstvenoj uklopljivosti koja dodato doprinosi monolitnosti obložene površine. Mermer je jedan od prirodnih materijala koji se najviše koristi, a zašto je to tako i po čemu je još prepoznatljiva Marble Capraia možete da pročitate ovde...

 

Mermer je vrsta prirodnog kamena koji se koristi u građevinarstvu od kada su ljudi smislili način da ga koriste. U moderno vreme postoji mnogo novih materijala, ali je upotreba prirodnog kamena još uvek široko rasprostranjena i tražena. Prirodan kamen kao materijal ima pregršt odlika koji ga čine boljim izborom. Jako je cenjen zbog svog nepogrešivo lepog izgleda. Mermer je materijal pogodan za kupatila, kuhinje i poslovne prostore, i lako se održava. U ovakvim objektima se koristi posebna imitacija mermera koja ima svoje prednosti nad prirodnim mermerom. Prirodni mermer je krhk i lomljiv, podložan prljanju i stvaranju fleka prilikom korišćenja jakih sredstava za čišćenje, dok je imitacija mermera otporna je na oštećenja, vlagu i trpi sve vremenske uslove.

 

Marazzi kompanija više od osamdeset godina dizajnira i proizvodi keramičke površine u kojima se pragmatizam susreće sa lepotom, inovacija upotpunjuje tradiciju, a tehnologija je oblikovana prema ljudskim potrebama. Maracijeve ekskluzivne tehnologije, visoki standardi i pouzdanost, upareni su sa stilom, ukusom i strašću prema keramici i ljubavlju prema lepoti. Danas, Marazzi ima najsavremenije proizvodne pogone i nove tehnologije, kao i desetine tehnoloških patenata, koji mu omogućavaju da proizvodi najbolje keramičke i kamene proizvode za kućni i ugovorni sektor, uključujući lagane, tanke zdiove, pločice i podove.



Marazzi Grande se može pohvaliti novim dimenzijama, novom debljinom, novim površinama i neverovatnom raznovrsnošću. Mermer, kamen, beton i boje predstavljaju beskrajno nadahnuće ovoj kolekciji. Grande otvara put originalnim kompozicijama omogućavajući stvaranje diskontinuiranih vizuelnih efekata na horizontalnim i vertikalnim, unutrašnjim i spoljašnjim ravnim površinama. Pločice su dostupne u dimenzijama 120x120cm, 120x140cm i 160x320cm, koje imaju debljinu 6 mm, dok se prveličina 162x324cm zahteva debljinu od 12 mm. Pločice ove debljine dizajnirane su za izradu kuhinjskih i kupatilskih pultova, stolova, nameštaja i fasada. Vrhunska tehnologija pruža izuzetno sofisticirane satenske i sjajne površine, otporne na vreme i podložne oblikovanju.

     

Sa Grande Marble Look kolekcijom efekat mermera postaje još zavodljiviji. Sjajne i mat površine kombinuju se sa neodoljivom savremenom privlačnošću i naglašenom veličinom ploča. Spoj crne i bele boje odaje utisak prefinjenog dizajna, stvarajući površine koje karakteriše zadivljujući ekspanzivni, kontinuirani efekat i izuzetno raznolik spektar rešenja po meri. Grande Marble Look ima osam boja: Golden White, Lasa, Statuario, Altissimo, Raffaello, Brera Grey, Frappuccino i Saint Laurent. Dostupna je u različitim formatima i dezenima i može se konfigurisati prema Vašim potrebama. Capraia je boja Marazzi keramičke pločice serije Marble Look sa završnom Lux obradom.

Marazzi Grande Marble Look Capraia Book Match A i B predstavljaju savršen spoj koji će u Vaš dom uneti dozu glamura i otmenosti. Ono što ih čini karakterističnim jeste veliki format, koji omogućava da se pločice postavljaju jedna uz drugu, a površina koju oblažu postaje perfektno monolitna i homogena. Mogu se postaviti na kupatilske i kuhinjske zidove, zidove dnevne sobe i na kupatilske i kuhinjske ploče. Napravljene su od granita, a u sebi imaju vlakna koja ima daju elastičnost.