Vrhunci Laufen Palomba kolekcije su samostojeći umivaonik i kada, sa četiri kvadratna i dva okrugla umivaonika, kao i novi asortiman drvenog kupatilskog nameštaja. Saznajte u čemu su Ludovica i Roberto Palomba, dizajneri ove kolekcije, pronašli inspiraciju...


     Laufen Palomba umivaonik je dostupan u samostojećoj ili zidnoj verziji. Dizajniran je tako da se unutrašnji deo basena nežno uliva u spoljašnju ravnu površinu, podsećajući na linije kamena. Ostali proizvodi iz kolekcije prate njegovu formu. Istovremeno dočarava slike plitkog mora ili mirne vode. Kombinovanjem organskih i ergonomskih oblika sa novom tehnologijom, kada postaje sinonim za udobnost, posebno kroz upotrebu osvetljenja i vazdušne masaže. Kolekcija takođe uključuje dva asimetrična i četiri umivaonika na radnoj površini, usklađena sa osvetljenjem za ormarić, postoljem i polupostoljem. Ormari dolaze u beloj, kit sivoj, boji divlje kruške i tamne vermontske trešnje. Ovaj modularni sistem nameštaja, bilo u kockama ili paralelopipedima, nudi ogromnu raznovrsnost kao i Palomba sanitarija, ali u čemu su inspiraciju za nastanak pronašli čuveni dizajneri ove nimalo obične i nesvakidašnje linije proizvoda?


   Inspiracija za ove proizvode seže u daleku prošlost. Naime, pravekovni trag drevnih civilizacija poslužio je Ludovici i Robertu Palomba da naprave, prema mišljenju mnogih, i najupečatljiviji Laufen umivaonik, prateći čiju formu su nastali ostali Palomba proizvodi. Menhir je, kao što u prevodu sa bretonskog znači ova reč, dugačak kamen koji je posađen u zemlju u vidu neotesanog obeliska. Ovaj kultni samostojeći kamen čest je u Irskoj, Britaniji i Francuskoj, a bio je inspiracija za nastajanje čuvenih proizvoda iz Laufen Palomba kolekcije. Ovu formu posebno je zadržao samostojeći umivaonik, dok ona ne izostaje i kod ostalih proizvoda iz ove kolekcije.




   Laufenova kolecija Palomba prvi put se pojavila 2005. godine, a slavu je stekla kroz kombinaciju rigoroznih linija i prirodnih oblika. Ova kolekcija označava prelazak na mekše linije, što italijanski duo koji je dizajnirao ovu kolekciju, podseća na vodu koja oblikuje i zaglađuje kamen. Dizajn je inspirisan prirodom, a posebno podseća na male uvale ili oblutke formirane večnom igrom mora. Međutim, organski dizajn nije jedina stvar, već postoji vešta interakcija sa arhitektonskim oblicima. Laufen Palomba kolekcija privlači pažnju svojim neobičnim dizajnom. Umivaonici, WC šolje, kupatilski nameštaj i kade elegantno kombinuju jasne geomatrijske šare sa prirodnim oblicima. Verni duhu kolekcije, ovi dizajnerski predmeti su pogodni za razne uzbudljive kombinacije, kako unutar kolekcije, tako i sa drugim Laufen proizvodima odgovarajućeg dizajna. Niz novih dizajnerskih rešenja sukcesivno unapređuje Palomba kolekciju koja je veoma obimna i nudi dodir prirode u svakoj vrsti proizvoda. Ova serija je dobila nekoliko nagrada za dizajn.